Nyt tiltag for at bevare gamle husdyrracer

Fødevareministeriet har sent et forslag til et nyt rådgivende bevaringsudvalg for danske husdyrracer i høring

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har nu lagt rammerne for bevaringsarbejdet med danske husdyrracer. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

- Så er vi klar med et forslag til rammerne for et nyt rådgivende Bevaringsudvalg for Danske Husdyrgenetiske Ressourcer. Forslaget er udarbejdet ud fra de input vi fik under forårets workshop og efterfølgende henvendelser fra avlere og interessenter, så forslaget afviger en hel del fra det nu forhenværende Genressourceudvalg, siger Mette Gjerskov i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg har undervejs noteret, at det er et område med mange ildsjæle og grupperinger. Jeg sætter stor pris på det bevaringsarbejde, som avlerne varetager i hverdagen og ser frem til at udvalget trækker i arbejdstøjet, men først skal der jo være valg.

Forslaget til nye rammer for bevaringsarbejdet med danske husdyrgenetiske ressourcer kommer ifølge Mette Gjerskov som svar på, at bestanden af flere af de gamle husdyrracer er gået tilbage de seneste år, og området er præget af gamle konflikter.

NaturErhvervstyrelsen har fredag sendt forslaget til nye rammer for bevaringsarbejdet med danske husdyrgenetiske ressourcer i høring.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri påpeger, at alle aktører, som har interesse for sagen, nu har mulighed for at læse forslaget til kommissorium og afgive høringssvar.

Læs også