Mælke- og svineproducenter bakker om retssager

Bæredygtigt Landbrug får nu hjælp fra Danske Mælkeproducenter og Danske Svineproducenter

Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter og Landsforeningen af Danske Svineproducenter bakker op om Bæredygtigt Landbrugs retssager .

Sådan lyder det i en fælles pressemeddelelse fra de to foreninger.

Foreningerne skriver i pressemeddelelsen, at det er af afgørende betydning for alle, der har landbruget som hovederhverv, at sagerne får et positivt udfald.

- Bæredygtigt Landbrug har anmodet Danske Svineproducenter og Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter om at biintervenere i deres retssager mod staten. Årsagen til det er, at man ønsker at give sagerne mere organisatorisk tyngde og gøre de to foreningers netværk og faglige ekspertise tilgængeligt for advokaten, der fører sagen, lyder det.

Formand for Danske Svineproducenter Henrik Mortensen peger på, at foreningen har en vis erfaring:

- Danske Svineproducenter har erfaring med at føre sager mod myndighederne, og ved, at man ikke kan overdrive hverken sin forberedelse eller sit engagement, siger han.

For Danske Mælkeproducenter har et stærkt, dansk landbrug haft betydning for at indgå i samarbejdet:

- Hvis vi fortsat skal have et stærkt dansk landbrug, er vi afhængige af at have de samme produktionsbetingelser som i de andre EU-lande. Vi har vurderet, at en af de ting, som vi kan gøre for at få det, er at støtte op om de retssager, som Bæredygtigt Landbrug har startet, lyder det fra Kjartan Poulsen fra Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter.

Læs også