KFC blev NTM-mestre

Kvægbrugets Forsøgscenter kan nu bryste sig med titlen: »NTM mestre for Jersey« i Østjylland.

Det går rigtigt godt med avlen på Kvægbrugets Forsøgscenter. I sidste uge fik centret besøg af inseminør Kjeld Nygaard, som overbragte KFC en gave med den glædelige nyhed, at de er blevet NTM-mestre for Jersey.

KFC er valgt ud blandt de Jersey-besætninger i Østjylland, som har haft mindst 20 Jersey-kvier, der har kælvet i perioden fra 1. august 2011 til 1. august 2012.

Baseret på forældreoplysninger med videre på disse kvier har man beregnet avlsværdien, og her har KFC’s Jersey-kvier altså klaret sig bedst, meddeler Kvægbrugets Forsøgscenter.

 - Det er vi rigtigt glade for, og ser det som et fint resultat af vores tætte samarbejde med racekoordinator, Peter Larson, Dansk Jersey/Viking Genetics, der hjalp os med at finde relevante dyr efter de første år på KFC, og senere da vi skulle udvide besætningen i 2009, udtaler centerleder Christian Børsting.

Der er på landsplan uddelt i alt 10 NTM-mestertitler fordelt på de forskellige regioner. Titlen er ny og udspringer af, at Viking Genetics har ønsket, at sætte mere fokus på NTM, da dette afspejler produktionsøkonomien i besætningen.

 

Læs også