Kulturminister vil ikke fjerne tipsmilder fra Anima

Dyreværnsorganisation der stod bag indbrud på minkfarme, er ikke dømt for noget ulovligt, lyder det fra kulturminister Uffe Elbæk (R).

Dyreværnsorganisationen Anima har siden de blev stiftet i 2000 modtaget for over 580.000 kroner i statens tipsmidler Det er penge, som Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen i sidste uge bad kulturministeren om at undersøge, om de kunne kræves tilbage, samtidig med at han også har krævet, at Anima skal slettes fra listen over modtagere af tipsmidler i fremtiden.

Det skete efter, at Anima i begyndelsen af oktober blev dømt til at skulle betale en stor erstatning tilbage til Dansk Pelsdyravlerforening for at have begået en lang række indbrud, og filmet på pelsdyravlernes farme i forbindelse med tilblivelsen af TV2-programmet Operation X og en række artikler til Ekstra Bladet.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) nægter dog at fjerne tipsmidlerne fra Anima.

- Anima er efter det til Kulturministeriet oplyste ikke dømt for noget ulovligt. Foreningen er derimod dømt til at betale erstatning i en civilretlig sag, anlagt af Dansk Pelsdyravlerforening, svarer Uffe Elbæk således i et skriftlig svar i Folketinget til Torsten Schack Pedersen.

Spørgsmålet til Uffe Elbæk fra Venstremanden kommer også efter, at tidligere kulturminister Per Stig Møller (K) i 2010, hvor Animas tipsmidler også var til debat, lovede, at såfremt en organisation anvender statslige midler til ulovlige formål, vil støtten blive indstillet, og der blive rettet et tilbagesøgningskrav mod tilskudsmodtager. 

 

Læs også