Et kig ind i fremtiden for dansk svineproduktion

Hør om økonomien i dansk svineproduktion lige nu og få et kig ind i fremtiden på et møde i Sorø

Landboforeningen Gefion har inviteret tre stærke personer til at give indlæg på et møde i Sorø torsdag den 1. november klokken 18.15–21.45. Formålet er at se på økonomien i svineproduktionen lige nu og samtidig give et bud på den nærmeste fremtid herom.

Driftsøkonom Finn Skotte siger om mødets program:

- Først kommer erhvervsøkonomisk chef i Videnscenter for Landbrug, Klaus Kaiser med en frisk analyse af kapital- og indtjeningsforhold i dansk landbrug med fokus på svineproducenternes forhold. Forholdene for østdanske svineproducenter hos Gefion sammenlignes med tallene på landsplan.

- Klaus Kaiser giver med baggrund i analysen et bud på hvor mange svinebedrifter, der er konkurrencedygtige på fem års sigt, fortæller Finn Skotte.

Kreditvurdering

Landbrugschef i Nordea Søren Porsbjerg er centralt placeret i Nordea i forbindelse med udstikning af rammer for Nordeas kreditvurdering af landbrug.

- Nordea vurderer løbende den generelle udvikling i rentabilitet og kapitalforhold for danske svineproducenter med henblik på at vurdere de fremtidige muligheder og begrænsninger, siger Finn Skotte og fortsætter:.

- Nordeas vurdering af de fremtidige muligheder vil selvfølgelig afspejle sig i deres kreditpolitik over for branchen generelt og over for den enkelte kunde.

Nordea vil som den største landbrugsbank i Danmark have en betydende indflydelse på de fremtidige finansieringsvilkår.

Søren Porsbjerg vil løfte sløret for Nordeas vurdering af de fremtidige muligheder.

Virksomhedsportræt

Svineproducent Asger Krogsgaard, som tillige er formand for virksomhedsbestyrelsen i Landbrug og Fødevarer, vil på opfordring komme med et virksomhedsportræt.

Asger og Dorthe Krogsgaard driver en integreret virksomhed med so- og slagtesvinehold og markbrug med cirka 1.700 årssøer og 800 ha.

Asger Krogsgaard sidder tillige i bestyrelsen for Landbrug og Fødevarer, hvor han som repræsentant for slagterierne tillige er valgt som formand for virksomhedsbestyrelsen.

Læs også