Minister har udpeget ny formand for Det Dyreetiske Råd

Fødevareminister Mette Gjerskov har udpeget viceadministrerende direktør i København Zoo Bengt Holst til at overtage formandstjansen

I juni i år trådte Peter Sandøe tilbage som formand for Det Dyreetiske Råd. Nu har fødevareminister Mette Gjerskov (S) udpeget en ny formand. Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Og ny formand er viceadministrerende direktør i København Zoo Bengt Holst, der glæder sig til at påtage sig opgaven:

- Jeg ser Det Dyreetiske Råd som en vigtig platform, hvor forskellige interessegrupper kan drøfte holdninger til dyrevelfærd og samles om at pege på mulige forbedringer. Jeg ser frem til, som formand at være med til at fortsætte dette vigtige arbejde, lyder det således fra Bengt Holst.

Bengt Holst er uddannet zoolog og har været medlem af Det Dyreetiske Råd siden 1998.

Gjerskov: Råds rolle er vigtig

- Jeg er glad for, at Bengt Holst har sagt ja til opgaven, han har en bred faglig viden og stor erfaring med området. Jeg er sikker på, det vil være meget gavnligt i arbejdet med at sikre dyrs velfærd og samtidig samle de interesser, der er på det her felt, siger fødevareminister Mette Gjerskov og tilføjer:

- Dyrs velfærd fylder meget i regeringens og min politik. Derfor ser jeg Det Dyreetiske Råds rolle som meget væsentlig i både i den daglige debat, og når der skal udformes nye tiltag på dyreværnsområdet.

Ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri udpeges Bengt Holst som formand for resten af 2012 og frem til maj 2013, hvor der skal vælges nye medlemmer.

Læs også