Første valgduel: Kandidater siger ja til dialog

De to formandskandidater til Landbrug & Fødevarer, Henrik Frandsen og Martin Merrild var torsdag aften i valgduel hos LandboSyd i Aabenraa.

180 landmænd var mødt op for at høre, hvad de to kandidater til formandsposten i Landbrug & Fødevarer, Henrik Frandsen og Martin Merrild, hver især kunne byde på som eventuel kommende formand for landbruget.

Og landmændene kunne blandt andet høre, at begge kandidater er interesserede i dialog.

Det blev blandt andet tydeligt, da LandboSyds formand Mogens Dall ville vide, hvordan de to formandskandidater forholder sig til dialog med fødevareminister Mette Gjerskov (S) – en dialog, han selv i det sønderjyske har stået i spidsen for at afbryde, da man aflyste et ellers planlagt møde med netop Mette Gjerskov.

Og her var der ikke megen opbakning fra hverken Henrik Frandsen eller Martin Merrild.

- Som tidligere borgmester og nuværende byrådspolitiker siger min erfaring mig, at det ikke var smart, det i gjorde her i LandboSyd overfor Mette Gjerskov. Man opnår ikke noget ved at ikke at ville dialogen, sagde Martin Merrild.

Heller ikke Henrik Frandsen mente, at vejen frem er at droppe en siddende demokratisk folkevalgt minister.

Bæredygtigt Landbrug ind i varmen

Omkring organisationen Bæredygtigt Landbrug, var meldingen også klar fra de to formandskandidater - der begge blev spurgt om deres indstilling til netop Bæredygtigt Landbrug.

- Vi skal klart have en dialog med Bæredygtigt Landbrug, sagde Martin Merrild, der sammenlignede BL lidt med en politisk ungdomsorganisation, hvor der i den politiske verden er plads til yderligtgående synspunkter.

Også Henrik Frandsen holder døren åben for Bæredygtigt Landbrug:

- Jeg vil som formand sikre fortsat dialog med Bæredygtigt Landbrug - en dialog vi faktisk allerede har. Men der bliver ikke tale om en sammenlægning med dem, fastslog han.

Læs også