Minister måtte svare på randzonespørgsmål

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) var onsdag til dialogmøde hos Centrovice i Vissenbjerg.

- Landbruget bliver kompenseret krone for krone for randzonerne. Det siger Fødevareøkonomisk Institut, og dem tror jeg på. Derfor er der ikke tale om, at vi stjæler noget som helst.

Sådan lød et af svarene fra fødevareminister Mette Gjerskov (S), da hun onsdag aften mødtes med 150 landmænd hos Centrovice i Vissenbjerg på Fyn.

Her drejede mange af spørgsmålene til fødevareministeren sig nemlig om randzoner.

Trods mange spørgsmål om såvel implementeringen af randzonerne og den bagvedliggende lovgivning var der ikke indrømmelser på det spørgsmål fra fødevareministerens side.

- Jeg er fuldt opmærksom på, at der kører en retssag mod staten i den anledning. Og jeg kan love, at skulle vi mod forventning tabe sagen, bliver det rettet øjeblikkeligt, understregede ministeren.

Heller ikke direkte spørgsmål om at reducere efterafgrødemængden ved tidlig såning eller afskaffelse af landbrugsloven fik konkrete løfter retur.

I Effektivt Landbrug torsdag kan du læse mere om Mette Gjerskovs besøg i Vissenbjerg. Du kan blandt andet læse, hvad ministeren vil gøre for at få flere danske grise opfedet i Danmark.

Her kan du se, hvordan du tegner abonnement på Effektivt Landbrug.

Læs også