Rådgiver: Krisen koster landmænd livet

Kurt Skovsted opfordrer landmænd til at fortælle deres historier, så politikere og folk i al almindelighed forstår situationens alvor

Dagligt oplever privat landbrugsrådgiver Kurt Skovsted, cand.agro., fra firmaet Skovsted agro ved Allingåbro, hvor slemt krisen kradser i dansk landbrug.

Han forklarer således, at han blandt andet har kendskab til to episoder, hvor krisen har drevet dybt frustrerede landmænd til selvmord. Som rådgiver bliver han ofte benyttet af både landmænd og banker, når der er krise hos pressede landbrug.

- Bankerne kræver i dag masser af dokumentation fra landmændene, for at han kan opretholde sine kreditter. Derfor har bankerne de seneste to-tre år benyttet landbrugsrådgivere til at hjælpe de trængte landmænd, men betingelserne er blevet næsten umulige at opfylde, lyder det fra Kurt Skovsted.

Han vurderer, at mange landmænd nu har nået grænsen og der er brug for, at der bliver hanket op i dansk landbrug.

- Det er ikke kun arbejdspladser i det primære erhverv, der er på spil, det er også følgevirksomheder, det er pårørende, det er børn, det er samfundet. Politikerne vågner desværre først op, når der er blod på bordet, så nu må landmændene stå frem og fortælle deres historier, for bøtten skal vendes på hovedet nu, siger Kurt Skovsted.

Han frygter nemlig, at flere landmænd vil vælge den sidste udvej.

Læs også