Grøn ordning får yderligere syv millioner kroner

Fødevareminister Mette Gjerskov (S) har afsat flere penge til ordningen for natur- og miljøprojekter

Ifølge fødevareminister Mette Gjerskov har stadig flere landmænd lyst til at etablere særlige natur- og miljøprojekter. Derfor afsætter ministeren nu yderligere syv millioner kroner til ordningen for natur- og miljøprojekter.

Med ekstrabevillingen øges ordningen fra de sædvanlige 13 millioner kroner til 20 millioner kroner i 2012.

- Mange landmænd vil gerne gøre en forskel, og så skal der selvfølgelig også være penge at søge, så de kan komme i gang med nye tiltag, der giver os alle mere natur, lyder det fra Mette Gjerskov.

I år kom der ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 244 ansøgninger på i alt 45,7 millioner kroner. I 2011 var der 208 ansøgninger for 34,6 millioner.

Særlig stor interesse for græsningsprojekter 

De ekstra syv millioner kroner vil blive fordelt med fire millioner kroner til græsningsprojekter, to millioner kroner til planlægningsprojekter og en million kroner til særlige levesteder.

I årets ansøgningsrunde har der været en særlig stor interesse for græsningsprojekter. I græsningsprojekterne gives der eksempelvis støtte til indhegning af naturarealer samt kvæg og får, der afgræsser områderne.

De ekstra penge udløser ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri ikke en ny ansøgningsrunde. I stedet udvælger NaturErhvervstyrelsen flere projekter blandt de allerede indkomne ansøgninger.

Læs også