En sød og sprød Grand Cru fra Lammefjorden

Årets Lammefjordsgulerod – Grand Cru 2012 – blev kåret i weekenden på FEMINA livsstilsmessen i Forum i København

Sød, sprød og velduftende. Det var de ord, som dommerne ifølge Lammefjordens Grøntsagslaug hæftede på vinderen, da årets Lammefjordsgulerod blev kåret i weekenden.

Kåringen af Grand Cru 2012 fandt sted på FEMINA livsstilsmessen i Forum i København. Bag kåringen står Lammefjordens Grøntsagslaug, som havde udpeget gulerødder fra tre medlemmer til finalen.

Blandt de tre finalister var laugets formand, Hans Møller Olsen, og det var en Bolero-gulerod fra hans marker, der faldt bedst i dommernes smag i den tætte finale.

Lammefjordens Grøntsagslaug oplyser, at dommerne var restauratør Kim Gravenhorst, Beghuset i Dragør, forfatter og madskribent Beagle Iuel-Brockdorff og foredragsholder Georg Julin. De kunne i enighed fastslå, at alle tre gulerødder i finalen var meget velegnede til at spise rå på grund af den sødme, der karakteriserer gulerødder fra den tidligere havbund på Lammefjorden i Odsherred.

Det er 16. gang, at Lammefjordens Grøntsagslaug kårer årets gulerod. Og det var fjerde gang, at Hans Møller Olsen løb med titlen. Hjemme på Almegård driver han 220 hektar planteavl, heraf 25 med gulerødder.

Læs også