Kritik af landbrugsbank på årsmøde

Flere kritiserer, at Landbrugets Finansieringsbank ikke fokuserer nok på unge og generationsskifte

Tonny Hansen, Vejle Amts Familielandbrug og bestyrelsesmedlem i deltidslandbruget, er langt fra imponeret over den nye Landbrugets Finansieringsbank, som Landbrug & Fødevarer er bidragyder til.

- Som jeg ser det, er der ikke mange familielandbrug, økologer eller deltidslandbrug, der kommer i bankens betragtning. Og er det rimeligt? Det savner jeg et svar på. Skulle banken ikke have haft fokus på de unge og generationsskifte, lød det fra Tonny Hansen under familielandbrugssektionens årsmøde torsdag formiddag.

Også Lone Andersen, bestyrelsesmedlem i familielandbrugssektionen, kritiserede Landbrugets Finansieringsbank, som hun ikke mener, varetager de mindste landbrugs interesser.

- Skal banken bare bruges til at hjælpe landbrug ud af Finansiel Stabilitet, er det ikke godt nok. Og jeg synes ikke, der er fokus nok på de unge og på generationsskifte, påpegede Lone Andersen.

Formand enig i kritik   

Formand Ib W. Jensen pointerede i sit svar, at han er enig i, at landbrugsbanken ikke er ideel set med familielandbrugets øjne.

- Jeg er enig i, at banken ikke skal være en redningsplanke for dem, der har spillet fandango, købt schweizerfranc, vindmøller, skidt og kanel. Og det er også min opfattelse, at det er holdningen i brede kredse i erhvervet.

- Men vi havde været gladere, hvis pengene var gået til unge og til generationsskifter. Ingen tvivl om det, fastslog Ib W. Jensen.

Læs også