DAT-Schaub tager stor bid af det amerikanske marked

To betydende amerikanske tarmvirksomheder fusionerer med danske DAT-Schaub som hovedaktionær

Danish Crowns datterselskab DAT-Schaub tager nu en stor bid af det amerikanske marked, når virksomheden overtager 51 procent af aktierne i DCW Casings, der dannes i en netop offentliggjort fusion mellem Casing Associates LCC og USA´s største tarmvirksomhed Wolfson Casings.

Det oplyser Danish Crown, og ifølge slagterigiganten har det nye selskab en forventet omsætning på 160 millioner dollars.

DAT-Schaub ejede i forvejen 50 procent af aktierne i Casing Associates, men som hovedaktionær i det nye selskab får DAT-Schaub med et slag en helt ny position og nye muligheder i Nordamerika.

Stor betydning

- Vi har haft kig på Wolfson Casings gennem længere tid, og nu kom så muligheden for at fusionere de to selskaber med DAT-Schaub som drivende kraft, og jeg er ikke i tvivl om, at vi har valgt det helt rigtige tidspunkt til at gennemføre fusionen, lyder det fra administrerende direktør i DAT-Schaub Jan Roelsgaard.

Han forventer, at det nye selskab, der fremadrettet vil blive drevet af de hidtidige ledelser i Wolfson og Casing Associates, bliver en vigtig brik i DAT-Schaubs fremtidige strategi.

Ifølge Danish Crown behandler og sælger DAT-Schaub og DCW Casings sammenlagt mere end 70 millioner tarmsæt fra svin årligt. Det gør DAT-Schaub til en af de største aktører på markedet.

Også når det gælder salget af lammetarme har Wolfson en betydelig position, så DAT-Schaub koncernen også her kommer med i den absolutte superliga på verdensplan.

Læs også