EU-kommission godkender også Arlas tyske fusion

EU-kommissionen har netop godkendt Arlas fusion med tyske MUH. Tidligere i dag blev den britiske fusion godkendt.

Den aftalte fusion mellem tyske Milch-Union Hocheifel (MUH) og Arla Foods er netop blevet godkendt af EU’s konkurrencemyndighed. Fusionen træder dermed i kraft på mandag, 1. oktober 2012.
 
Godkendelsen betyder, at Arla om få dage får nye andelshavere i Tyskland, Belgien og Luxembourg, hvor MUHs nuværende ejerkreds af mælkeproducenter befinder sig. 
 
Arlas direktør for det tyske marked, Tim Ørting Jørgensen, glæder sig over godkendelsen, som vil øge Arlas forretning og aktiviteter i Tyskland markant. 

- Det er en stor dag i både Arlas og MUHs historie. Fusionen giver os helt nye muligheder på det tyske marked med en større mælkemængde og stærke produkter, men den skaber også grundlag for øget eksport til fjerne vækstmarkeder som f.eks. Kina. Vi er forberedt og ser nu frem til at komme i gang med at få den størst mulige værdi ud af den nye fælles forretning, siger Tim Ørting Jørgensen i en pressemeddelelse. 

MUH er Tysklands ottendestørste mejeriselskab med produktion af især UHT-mælk og frisk mælk i Pronsfeld, sydvest for Köln og nær grænserne til Belgien og Luxembourg. MUH har ca. 800 medarbejdere og ca. 2700 andelshavere, der også – ligesom Arlas andelshavere – er mælkeproducenter. Selskabet havde i 2011 en omsætning på ca. 680 millioner Euro, hvoraf ca. 40 procent kom fra eksport. 

Tidligere i dag fik Arla godkendt sin fusion med britiske Milk Link. 

Læs også