Økologiske ægproducenter har svært ved at følge med

Salget af økologiske æg stiger, og ifølge Videncentret for Landbrug mangler der i øjeblikket 50.000 økologiske hønepladser i Danmark

Danske ægproducenter har det formentlig som blommen i et æg for tiden.

For danskerne køber i stigende grad økologiske æg, og interessen blandt tyske forbrugere er også stor. Således vurderer Videncentret for Landbrug, at der i øjeblikket mangler 50.000 økologiske hønepladser i Danmark.

Ifølge Videncentret er markedsandelen for økologiske æg steget fra 14 til knap 20 procent i Danmark i de senere år.

- Paradoksalt nok er salget af de økologiske æg steget betydeligt under den økonomiske krise, og i øjeblikket kniber det faktisk med at efterkomme efterspørgslen, fortæller Niels Finn Johansen, der er konsulent i Videncentret for Landbrug, Fjerkræ.

Potentiale for mere eksport

I 2011 er der desuden kommet gang i en eksport af økologiske æg til Tyskland, hvor salget af økologiske æg steg med 32 procent i 2011. En del af disse æg kom fra Danmark.

- Det er uklart om denne eksport vil vokse sig stor, men det tyske marked er jo stort, så mulighederne er der. Så alt i alt er der et stort behov for udvidelse af den danske økologiske ægproduktion. En hurtig vurdering er, at der i øjeblikket mangler 50.000 økologiske hønepladser i Danmark, og fortsætter stigningen i efterspørgslen vil behovet fremadrettet være endnu større, siger Niels Finn Johansen.

Læs også