Høegh kalder Auken i samråd om vandplaner

Venstres miljøordfører vil have miljøminister Ida Auken (SF) til at ændre på indsatsen i vandplanerne

Venstres miljøordfører Henrik Høegh retter nu en direkte appel til miljøminister Ida Auken (SF).

Han har således kaldt miljøministeren i åbent samråd for at få rettet op på indsatsen i vandplanerne, som han mener, er fuld af gætterier og bygger på politik snarere end biologfaglig viden.

Som det er nu, så viser det sig nemlig ifølge Henrik Høegh, at vandplanerne sandsynligvis skader Danmarks flora og fauna mere end de gavner. Konklusionen er den tidligere fødevareminister nået frem til efter mandagens faktahøring på Christiansborg, hvor embedsmænd fra Miljøministeriet og førende forskere på området råbte vagt i gevær over for tiltag i vandplanerne.

- Vandplanerne begrænser vedligeholdelsen af vandløbene. Det er den forkerte medicin. For mange af Danmarks vandløb er flade og uden nævneværdig strøm, så ved at lade stå til, stiger vandstanden i vandløbene samtidig med at bunden mudres til, siger Henrik Høegh i en pressemeddelelse.

- Det er direkte skadeligt for vandmiljøet og dyrelivet i de danske søer og vandløb. Og desuden forsumper det sommerhusområder og store arealer af god landbrugsjord, lyder det.

Læs også