Miljøminister vil dele viden om vand med Kina

Ida Auken (SF) besøger Sydkorea og Kina for at diskutere miljøpolitik og indvie vandsamarbejde mellem Europa og Kina

Programmet er ifølge Miljøministeriet tætpakket, når Ida Auken onsdag rejser til Kina og Sydkorea for blandt andet at diskutere miljøpolitik og styrke samarbejdet om ”Kina-Europa Vandsamarbejdet”.

Samarbejdet beskrives som en vigtig platform for europæiske virksomheder, der vil ind på det asiatiske marked.

Miljøministeriet oplyser, at Ida Auken i Sydkorea skal mødes med den sydkoreanske miljøminister, hvor de skal diskutere erhvervsfremstød inden for vandområdet.

Få dage efter i Kina skal Ida Auken deltage i Yellow River Forum Kina sammen med den kinesiske minister for vandressourcer og indvie Kina Europa Vandsamarbejdet, som Danmark er sat i spidsen for af EU. Der er udarbejdet en klar samarbejdsaftale med Kina, som er gensidigt forpligtende.

- Hver femte flod i Kina er så forurenet, at man ikke kan stikke sin hånd i den. Kineserne har et kæmpe problem med at sikre rent vand til produktion, landbrug og drikkevand. Vi skal vise Kina, at vi tager deres udfordringer meget alvorligt, og at vi gerne vil hjælpe med at løse den enorme opgave, som de står over for, ved at dele vores viden og teknologi med dem. Det kan samtidig blive et væksteventyr for Danmark, siger Ida Auken.

Ida Auken skal også mødes med den kinesiske miljøminister og viceministeren for National Udvikling og Reformer for blandt andet at diskutere de fremtidige vilkår for vandsamarbejdet.

Læs også