Bæredygtigt Landbrug: - Sort dag for dansk landbrug

Lørdag træder randzoneloven som bekendt i kraft, men ifølge Bæredygtigt Landbrug er kampen langt fra slut

Når randzoneloven lørdag bliver en realitet, ved mange landmænd ikke, hvad det er for en lov, de skal forholde sig til. Og det skaber mange problemer ude på gårdene.

Det skriver Bæredygtigt Landbrug i en pressemeddelelse. Men ifølge direktør i Bæredygtigt Landbrug Vagn Lundsteen er kampen om randzonerne langt fra slut.

- Fødevareministeren har ladet hånt om virkeligheden. Aldrig i danmarkshistorien er en lov i den grad blevet trumfet igennem på trods af fakta og faglig dokumentation. Randzoneloven er en politisk lov, gennemtrumfet som en magtdemonstration mod danske fødevareproducenter. Ministeren har vundet første halvleg med sin magtdemonstration. Men en kamp spilles, som alle ved, til ende, siger Vagn Lundsteen.

Han mener, at den 1. september 2012 er en sort dag for dansk landbrug, men henviser samtidig til, at den afgørende kamp skal kæmpes i retssystemet:

- Her skal lovligheden af de danske love testes. Der skal ifølge EU-retten altid sættes ind med den mindst indgribende foranstaltning, det hedder proportionalprincippet, og her vil randzoneloven dumpe", vurderer Vagn Lundsteen.

Læs også