Kommune skal betale 14 millioner kroner

En gruppe landmænd fik torsdag rettens ord for, at Randers Kommune har betalt for lidt i forbindelse med ekspropriation af fire ejendomme

Torsdag blev der ved Retten i Randers sat et foreløbigt punktum for en langtrukken ekspropriationssag fra Sdr. Borup.

Retten fandt nemlig, at Randers Kommune har betalt knap 14 millioner kroner for lidt til fire lokale landmænd, hvis jord tilbage i 2008 blev eksproprieret til erhvervsområde.

Og det var en lettet advokat, som Effektivt Landbrug fik i tale efter dommen.

- Jeg er meget tilfreds. Det er helt efter bogen. Retten har afsagt dom om, at de værdier, der er tilkendt mine klienter, er de rigtige, fortalte advokat Kitte Borup fra PROLEX Advokaterne, som sammen med LMO har repræsenteret lodsejerne.

Ekspropriationen fandt sted i 2008, og siden har både Taksationskommissionen og Overtaksationskommissionen afgjort, at lodsejerne skal have yderligere 14 millioner kroner udbetalt.

Det har Randers Kommune imidlertid nægtet.

Kommunen indbragte derfor sagen for byretten, som altså i dag valgte at følge Overtaksationskommissionens afgørelse fra december 2010.

Kan stadig anke

Randers Kommune har imidlertid stadig mulighed for at anke. Sker det, har landmændene udsigt til at måtte vente yderligere et par år på en afgørelse.

- Af hensyn til retsopfattelsen håber jeg ikke, at Randers Kommune gør det, sagde Kitte Borup.

Læs også