L&F formand: - Ib var nok lidt for hurtig

Formanden for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen, mener ikke, at man bør melde sig ud på grund af en mands hurtige udtalelser

Viceformand i Landbrug & Fødevarer Ib W. Jensens markante kritik af Bæredygtigt Landbrug i Landbrugsavisen fra forrige uge har fået formand for Bæredygtig Landbrug Flemming Fuglede Jørgensen til at melde sig ud af Landbrug & Fødevarer.

Men ifølge formand Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen er denne handling en anelse overilet.

- Det er jo Flemming Fuglede Jørgensens egen afgørelse, om han ikke vil være med i Landbrug & Fødevarer, men jeg synes altså ikke, at man skal lade en enkelt mands hurtige udtalelser gøre, at man melder sig ud. Der er mange opgaver, som vi varetager hver eneste dag for landbruget, siger Niels Jørgen Pedersen.

Han fortæller dog, at han selv ville have udtrykt sig på en anden måde end Ib W. Jensen.

- Ib var måske en anelse for hurtigt ude der, det må jeg sige, men det kan jo ske for selv den bedste, siger Niels Jørgen Pedersen.

Ekstraordinært landsformandsmøde 

Tirsdag holdes der ekstraordinært landsformandsmøde i Middelfart, hvor sagen med Ib W. Jensen formentlig også vil blive diskuteret.

Medlem af bestyrelsen i Landbrug & Fødevarer – og formand for Østlige Øer – Povl Fritzner var således også ude med en skarp kritik af viceformanden i weekendens udgave af Effektivt Landbrug, hvor han kaldte hans udtalelser for meget uprofessionelle.

Læs også