Arla lukker sit mindste mejeri i USA

Osteproduktion fra Arlas mindste mejeri i USA, der ligger i Michigan, flytter nu til Gjesing Mejeri i Danmark.

Arla har besluttet at lukke sit mindste amerikanske mejeri i Muskegon, Michigan og flytter mejeriets produktion af skimmeloste til Gjesing Mejeri i Danmark. Det sker i løbet af efteråret.

Arla overtog mejeriet i 2006 ved opkøbet af Tholstrup Cheese, som dengang ejede mejeriet.

Lukningen af mejeriet i Muskegon, Michigan med i alt 20 medarbejdere kommer efter en periode med faldende salg af mejeriets skimmeloste, som udelukkende sælges på det amerikanske marked. Selvom mejeriets kapacitet er forholdsvis beskeden, har det været svært at udnytte kapaciteten fuldt ud, siden mejeriets produktion af havarti blev overført til Arlas større amerikanske mejeri i Hollandtown, Wisconsin i 2007.

- Set fra et overordnet Arla-perspektiv er det mere enkelt og effektivt for os at producere skimmeloste til USA på Gjesing Mejeri. Det er naturligvis trist for medarbejderne i Muskegon, men vi står klar til at assistere dem med hjælp til at komme videre. Vi håber også, at så mange som muligt vil blive på mejeriet i perioden frem til lukningen for at sikre leverancer til kunderne i perioden op til de store højtider Thanksgiving og jul, siger Arlas direktør for det amerikanske marked, Susie Møller Hjorth i en pressemeddelelse.

Alpeost til amerikanerne

Fremover vil produktionen af Arla produkter til det amerikanske marked primært foregår på Arlas nyligt udvidede mejeri i Hollandtown, Wisconsin samt i Danmark. Men i de kommende måneder udvider Arla sit amerikanske sortiment til også at inkludere nogle helt særlige oste fra Arlas mejeri i Allgäuland i de sydtyske alper.

- I USA satser vi på premium specialoste og på at få en markant rolle i udviklingen af det amerikanske marked for særligt gode oste. Det er dér, vi bedst kan skille os ud. Men det kræver, at vi fokuserer vores kræfter på dét produktområde, og derfor overflytter vi produktionen af vores Castello sortiment til Danmark, hvor produktionen er mere effektiv, siger Susie Møller Hjorth.

Arlas samlede omsætning i USA var i 2011 på cirka 850 millioner kroner.


Læs også