Venstre: Vi undgår ikke randzoner

Tre Venstre-politikere var på markvandring i går og kiggede på tvivlsomme randzoner, men fødevareordfører afviser, at de kan undværes.

Der er talt meget om at udskyde indførelsen af loven om randzoner - også fra partiet Venstres side. Til gengæld er der ikke snakket meget om helt at droppe dem, og direkte adspurgt er meldingen fra partiets fødevareordfører, Erling Bonnesen, også meget klar:

- Vi er imod randzonerne, som det ligger nu. Vi skal have færre randzoner, lød meldingen fra Erling Bonnesen, da han sammen med næstformand i miljøudvalget, Anni Matthiesen, og miljøordfører Henrik Høegh onsdag gæstede en mark ved Billund for at se på randzoner.

- Vi skal i stedet have lavet flere minivådområder og stenrev, og i hvert fald skal vi have udsat det misk/mask, der er lavet - vi skal have fakta til at styre loven, fastslog Erling Bonnesen.

Kræver mindst udsættelse

Svineproducenten Søren Søndergaard viste politikerne rundt på en mark og stillede masser af spørgsmål om den nye lov, der træder i kraft 1. september.

- Jeg havde selv regnet ud, at jeg skulle lave randzoner på 10 hektar, men kortet viser 18 hektar, fortalte Søren Søndergaard, der opremsede en række tilsyneladende klare fejl på randzonekortet.

- Det er håbløst med praktikken i den lov. Målet er som minimum at få en udsættelse, men jeg ser helst, at lovgivningen går om, så der bliver taget udgangspunkt i den nyeste viden og den sunde fornuft, fastslog formanden for Jysk Landbrug, Bjarne Larsen.

 

Læs også