Skarp kritik af randzonekort

Planteavlskonsulent melder om fejlprocent på 100 i randzonekortene.

Myndighedernes randzonekort er en skandale.

Sådan lyder kritikken fra flere sider i landbruget. Blandt kritikerne er den private planteavlskonsulent Hans Otto Sørensen, Skærbæk i Sønderjylland. Han har registreret en fejlprocent på 100 i de seneste kort, der blev offentlige 9. juli. Kort som af fødevareministeren er kaldt så præcise som overhovedet muligt.

På de første 13 ejendomme, Hans Otto Sørensen har rådgivet, har han ikke desto mindre fundet i alt 146 fejl i kortmaterialet.

Østjysk harme

Også tre østjyske landboformand retter en usædvanlig hård kritik mod randzonerne og mod de udsendte kompensationskort til de 10 meter randzoner, der skal etableres pr. 1. september.

- Det er en krænkelse mod erhvervet, at der sendes et ufuldstændigt kortmateriale ud, som er fyldt med fejl og skaber stor forvirring. Vi bliver gjort groft til grin og mister tilliden til systemet, siger Jens Gammelgaard, formand for Landboforeningen Odder-Skanderborg, Jens Ejner Christensen, formand for Vejle-Frederica Landboforening og Finn Pedersen, formand for Østjysk Landboforening.

Lavet i Indien

Hos Bæredygtigt Landbrug er man ligeledes oppe i det røde felt over randzonekortene.

- Fødevareministeriet har brugt et indisk firma til at kortlægge, hvor der er vandløb og søer i Danmark. Prisen er 70 millioner kroner, lyder det harmdirrende fra Bæredygtigt Landbrugs direktør Vagn Lundsteen.

- Ingen ved sine fulde fem betaler vel 70 millioner kroner for et værdiløst produkt. Randzonekortene er en skandale, og ministeren har ansvaret for skandalen, tilføjer han.


Læs også