Hvededag med sprøjtedemo

På torsdag den 21. juni afholdes den tredje »hvededag« på Ultanggaard ved Haderslev.

Der er lagt an til et stort arrangement, og de tre foreninger som står for dagen, forventer mere end 500 deltagere. Hvededagen arrangeres i et samarbejde mellem Landbrugsrådgivning Syd, Sønderjysk Landboforening og LHN.

Også denne gang vil der være mulighed for ved selvsyn at følge med i de nyeste forsøg og resultater på de flotte arealer på Ultanggaard.

Traditionen tro afholdes en hvedekamp. Den udspiller sig i 2012 mellem kemikaliefirmaerne, som hver har valgt sorter, gødningsstrategi og behandlinger i deres parceller. Forsøget bliver gjort op efter høst, og vinderen er parcellerne med det højeste nettoudbytte.

Derudover vil der blive vist forsøg med udsædsmængder, såtider- og dybder, sorter, gødningsstrategier og strategier for plantebeskyttelse og vækstregulering. For ikke at glemme monsterparceller, der har fået meget høje tildelinger, verdensrekordforsøg i rug og hvede og et nostalgihjørne, hvor vi viser nogle af de gamle sorter frem.

I år vil der blive arrangeret en sprøjtedemonstration, hvor maskiner fra de væsentligste fabrikanter vil blive testet og kommenteret på en særlig testbane. Maskinerne kører to gange i løbet af dagen, kl. 10.15 og 12.15.

Rundvisningerne starter formiddag og eftermiddag, hvor deltagerne vil blive grundigt informeret af konsulenter fra de tre arrangerende foreninger. Undervejs vil der være mulighed for at spise en pølse, og der vil blive serveret drikkevarer sponseret af de deltagende firmaer og arrangørerne.

Der er mere at læse om det store arrangement på www.hvededag.dk.

Læs også