Politiker skal køre traktortræk i Lemvig

Folketingsmedlem Thomas Danielsen er første pilot ved Lemvig LandboUngdoms traktortrækstævne på fredag d. 22. juni

Folketingsmedlem Thomas Danielsen er første mand bag rattet, når Lemvig LandboUngdom fredag d. 22. juni skyder deres traktortrækstævne i gang. Den 29-årige Venstrepolitiker fra Holstebro skal forsøge, at trække slæden ud over de 100 meter til fullpull i en Valmet 705 traktor. Det er dog ikke første gang, han sidder i en traktor, men dog er det hans debut som traktortrækker.

- Jeg er født og opvokset på en gård, så jeg har kørt traktor før. Men ikke traktortræk, men jeg glæder mig til det, jeg er sikker på, at det bliver et godt arrangement. For mig er det også en god mulighed for at få en snak med en masse unge landmænd omkring deres syn på landbrugets vilkår pt., så jeg ser også frem til at få en god dialog den aften. Nu håber jeg, at ham der styrer slæden er god ved mig, og ikke gør mig helt til grin efter ti meter, siger Thomas Danielsen.

Forventer 1.500 tilskuere 

Fra arrangørernes side meldes alt klart til årets traktortræk på traktortrækbanen på Lemvig Flyveplads, og en af arrangørerne Kim Thorsen fra Lemvig LandboUngdom glæder sig til stævnet.

- Vi forventer 1500 tilskuere og op mod 70 trækkere. Der køres samtidig en DM afdeling af Farm Cup 3, som altid er sjovt at se med masser af røg og ombyggede traktorer. Vi anlagde ny bane for få år siden, og den er kun blevet bedre til i år, så rammerne er helt perfekte til et godt og spændende traktortræk, fortæller Kim Thorsen.

Stævnet er et kvalifikationsstævne til Regionsmesterskabet, som giver adgang til årets DM i traktortræk.

 Det bliver Sorte Niels med sin slæde Black Devil, som vil hænge efter trækkerne hen ad banen, og til at banke stemningen op er DJ Bambi på plads på blokvognen. Stævnet starter kl. 18.00 fredag d. 22. juni, hvor der kan købes helstegt pattegris og kolde øl og vand.

Læs også