Oliemøllen Emmelev A/S på Nordfyn er en af de danske virksomheder, der har omsat EU's miljømål til en forretning. Emmelev producerer årligt omkring 100 millioner liter biodiesel, som især sælges til nærmarkederne i Nordeuropa.

Her er benzinselskaberne underlagt EU's krav til, hvor store mængder biobrændstoffer, der skal blandes i diesel og benzin. I Danmark har det siden sommeren 2011 været et lovkrav, at diesel skal indeholde 7 procent biodiesel.

Beregninger, som EU-Kommissionen har bestilt, viser imidlertid, at biodiesel fremstillet af eksempelvis raps eller sojabønner medfører større CO2-udledning end almindelig diesel. I Bruxelles overvejes det derfor netop nu intenst, hvordan den viden skal håndteres, skriver Jyllands-Posten. Disse overvejelser kan munde ud i beslutninger, der får alvorlige konsekvenser for en virksomhed som Emmelev, som fremstiller biodiesel på basis af raps.
- Jeg er nu ikke bekymret. Vores produktion er bæredygtig, fordi vi har en stor biproduktion af proteinfoder, der sælges til landbruget, og glycerin, der sælges til fødevareindustrien. Vores biodiesel udleder omkring 70 procent mindre CO2 end almindelig diesel, siger direktør Bjarne Simonsen, Emmelev, til Jyllands-Posten.