3F og landbruget går sammen i protest mod randzoneloven

3F Aabenraa, Sønderborgs borgmester og LandboSyd danner fælles front i mod randzoneloven, som træder i kraft 1. september.

Randzoneloven vil ramme hårdt i Syd- og Sønderjylland, uden at der er nogen reel miljøgevinst.

Sådan lyder det i en fælles erklæring fra formanden for LandboSyd, Mogens Dall, formand for 3F Aabenraa, Kim Brandt, og borgmesteren i Sønderborg, Aase Nygaard fra den tværpolitiske liste i Sønderborg Kommune, Fælleslisten, som i går blev sendt rundt til flere medier.

Parterne mener, at randzoneloven bør udsættes og i stedet bør man lade Natur- og landbrugskommissionen finde de intelligente løsninger.

»Vi har brug for væksten - derfor bør vi i Syd- og Sønderjylland stå sammen om landbruget«, skriver de i deres fælles erklæring.

- Når vi går med i det her, så er det udelukkende fordi, vi er bekymret for de danske arbejdspladser, forklarer Kim Brandt, formand for 3F i Aabenraa.

Han fortæller, at han i sær finder de ulige konkurrencevilkår danske landmænd får i forhold til deres europæiske naboer, som ikke tvinges til at lave ti meter brede bræmmer, for uretfærdig.

Værdifuld alliance

For Mogens Dall, formand for LandboSyd, er alliancen med 3F og borgmesteren i Sønderborg også værdifuld.

- 3F og den siddende regering har jo mange lighedspunkter. Det er jo dem, som har været med til at få Mette Gjerskov og de andre til magten. Hvis vi vil bevæge noget, så er det derfor også vigtigt, at vi kan få deres eget bagland til at mene, at der er et eller andet galt med det, som man har gang i, siger Mogens Dall.

Det er i øvrigt ikke første gang, at LandboSyd samarbejder med 3F. Op til energiforliget havde de to sammen med halmleverandørerne, også indledt en alliance for at slå et slag for halmen som energiressource.


Læs også