Bondens Marked vil være større

Igen i år kan man opleve Bondens Marked på Gisselfeld Gods nær Næstved, men også i København.

Selvom Bondens Marked i år har fået flere tilmeldinger til stadepladserne, efterlyser Jette Højholdt Mikkelsen og Lars Peter Nielsen endnu flere primærproducenter.

- Vi vil rigtig gerne over 50 stadepladser i år, så sætter vi ny rekord, og jeg tror absolut, det er muligt. Men vi skal stadigvæk have fat i flere lokale primærproducenter. Med deres deltagelse kan vi friste endnu flere danskere til at komme forbi Bondens Marked.

- Det handler slet ikke om, at vi skal have flere stadepladser blot for at være større. Derimod tror vi i den grad på projektet, og jo flere vi får med på vognen, jo flere får øjnene op for vores arrangement, forklarer hun.

 

Chokolade og Guf

Men selvom det initiativrige par håber på flere nye deltagere, har de allerede en række stadepladser på plads.

- Vi har flere spændende nyheder på programmet. Blandt andet kan man i år opleve Danmarksmesteren i chokolade, Mikkel Friis Holm, og i vores madtelt står kokken Martin »Guf« Becker Rasmussen, som også er tv-kok på TV2. Vi får også, efter flere års pause, deltagelse af jægerforbundet, hvilket vi er meget glade for.

 

Vi skal handle lokalt

Sidste år havde Bondens Marked ikke vejrguderne på sin side, men Jette Højholdt Mikkelsen krydser fingrer for budskabet, som stadigvæk er vigtigt.

- Jeg håber som altid på, at vi kan få forbrugeren til at indse, at det ikke kan være meningen, at vi eksempelvis skal importere jordbær og asparges til Danmark i højsæsonen.

- Al den transport af fødevarer, vi har i dag, er overdrevet og burde kunne mindskes, især hvis man handlede mere lokalt. Det knokler vi med at overbevise danskerne om. 

 

Bonden til København

Arrangørerne bag begivenheden, der denne sommer løber af stablen for 10. gang, har derfor travlt i disse uger, men alligevel er der også blevet tid til at sætte en stadeplads op i København på kvægtorvet foran Øksnehallen.

 - Vi glæder os rigtig meget til at bringe Bondens Marked til københavnerne. Vi håber, at vi med vores egne producerede råvarer kan lokke restaurationer og andre madinteresserede forbi.

- I gamle dage var det blandt andet i det område, at bønderne solgte deres varer, når de kom til staden, og det bliver spændende at se, om vi i løbet af de fire gange, vi rykker derind, kan rykke ved forestillingen om lokalt producerede fødevarer.

Læs også