Kunst på hegnet

De 30.000 bilister, som hver dag kører på Svendborg-motorvejen, få nu en kunstoplevelse ved PIT Hegn i Ringe.

- Vi fynboer lever i den fattigste del af Danmark, når det gælder kunst og kultur i det offentlige rum. Når jeg kører rundt i Jylland står der nærmest en skulptur eller obelisk ved hver rundkørsel, og virksomhederne er spækket med kunst.

Indehaveren af hegnsfirmaet PIT Hegn i Ringe, Palle Ingemann, har derfor taget sagen i egen hånd.

På virksomhedens store, sorte facade ud til Svendborg-motorvejen hænger der nu et 5x5 meter kunstværk af den »lokale« kunstner og øko-landmand, Troels Trier.

Skiftende motiver
- De 30.000 bilister, som kører forbi her hver dag, skal da have en fynsk kunstoplevelse, som de på vej til og fra arbejde kan blive inspireret af og glæde sig over.

Ved afsløringen af storkopien af kunstværket med titlen »Majsspisning i september« (originalbilledet hænger i mødelokalet hos PIT Hegn, red.) oplyste den kunstinteresserede hegnsmand, at nye kunstværker vil blive ophængt ud til motorvejen, efterhånden som lærredet forvitres i solen.

Næste motiv vil være to græssende røde, fynske køer fra en af de kendte fynske malere, og dernæst kan bilisterne forvente et graffiti-maleri fra det sydfynske kunstmiljø, afslører Palle Ingemann.

Læs også