Abonnér på kontrol af god staldhygiejne

Den nye rådgivningsvirksomhed ”Hygiejne HANS” i Skodborg, vil tilbyde landsdækkende rådgivning om god staldhygiejne.

Er vandet i orden og hvordan står det til med rengøringen og desinfektionen af stalden? Det er blot nogle af de punkter, den nystartede rådgivningsvirksomhed ”Hygiejne HANS” vil kontrollere i form af to årlige besøg, for de der tegner abonnement på den service.

Og konceptet er nyt og netop sat i søen af indehaveren, Hans Brink, som mange kender som indehaver af Nordic Stald Kemi i Skodborg ved Rødding.

- Ideen er at hjælpe landmanden på en nem måde, forklarer Hans Brink, der sammenligner konceptet med eksempelvis tandlægen og værkstedet, hvor man får besked når det er ved at være tid for eftersyn.

- Vi har ansat vores egen laborant, til at tage sig af analysearbejdet af de prøver vi tager ude ved landmanden, og som herefter noteres i den rapport, der laves, forklarer Hans Brink.

Selve abonnementet omfatter to årlige besøg. Her kontrolleres vandprøver. Desuden udføres der en rengørings- og desinfektionstest. Det hele ender op i en rapport og abonnementet tilbydes til en fast pris. Desuden tilbydes der også deltagelse i saneringsplaner, Erfa-møder og assistance og vejledning i forbindelse med myndighedernes kontrolbesøg på bedriften.

Hygiejne HANS gik i luften 1. april og Hans Brink oplyser, at målet er at man kan udvide så man kommer på 4 - 5 laboranter.

- Vi vil også meget gerne have fat i fødevarevirksomheder og gårdbutikker i forhold til fødevarekontrollen, slutter Hans Brink, der allerede har haft en del forespørgsler.

Læs også