- Vores medlemmer har første prioritet

Det kommer ikke bag på formanden i Nordsjællands Landboforening, at foreningens flirt med Bæredygtigt Landbrug har vakt så stor opsigt.

Det behøver ikke at være enten eller.

Det mener Herdis Dam formand for Nordsjællands Landboforening, der inden for en uge forventer, at foreningen bliver meldt ind i Bæredygtigt Landbrug.

- Jeg synes, at det er lidt noget sludder, når man siger, at man ikke kan være med begge steder. Når jeg eksempelvis er til landsformandsmøder, så er jeg der selvfølgelig som en del af Landbrug & Fødevarer. Det er jo ikke sådan, at vi har meldt alle vores medlemmer ind i Bæredygtigt Landbrug, siger Herdis Dam.

Hun mener, at Nordsjællands Landboforenings medlemskab af Bæredygtigt Landbrug skal ses som et interessemedlemskab, som er tilsvarende en enkelt persons medlemskab.

Tænkt som en anerkendelse
- Det her er tænkt som en anerkendelse af, at Bæredygtigt Landbrug også har en plads og en opgave. Derudover så kan vi bruge medlemskabet til at signalere over for vores medlemmer, at vi ser nuanceret på tingene, og ser os selv som talerør for vores medlemmer. Det er nemlig det, som er vores første prioritet. At vi så også er en del af en organisation, det er anden prioritet, siger Herdis Dam.

Hun fortæller, at det i øvrigt ikke er kommet bag på hende, at beslutningen om at melde sig ind Bæredygtigt Landbrug har vakt så stor opsigt.

- Det er jo en torn i en trædepude i en organisation som Landbrug & Fødevarer, men jeg synes, at vi med det her prøver på at tage trykket ud af den konflikt, som der er i mellem de to organisationer, og prøver på at få begge sider til at acceptere, at vi arbejder mod samme mål, siger Herdis Dam.

Niels Jørgen kommer
På foreningens generalforsamling 28. marts har formand for Landbrug & Fødevarer Niels Jørgen Pedersen meldt sin ankomst. Indmeldelsen i Bæredygtigt Landbrug forventes her at blive debatteret. Det bliver dog ikke et punkt på dagsordenen, fortæller Herdis Dam.

- Så stor ting synes jeg faktisk slet ikke, at det er, at det skal have lov til at fylde så meget. Men selvfølgelig kommer det til debat, og hvis det så viser sig, at den overvejende del af vores medlemmer synes, at det her er en rigtig dårlig idé, så tager vi selvfølgelig medlemskabet af Bæredygtigt Landbrug op til overvejelse, lyder det fra Herdis Dam.

 

Læs også