Skarpere tone efterlyst

Kristian Gade, formand for Holstebro-Struer Landboforening og medlem af L&F’s primærbestyrelse, holder fast i, at dialog med politikerne er vejen frem for landbrugets vilkår.

Torsdag aften var cirka 80 medlemmer af Holstebro-Struer Landboforening samlet i Nupark i Holstebro til foreningens generalforsamling.

Medlemmerne efterlyste i den forbindelse, at deres organisation kom med skarpere udmeldinger omkring de mange krav og regulativer til landbruget. Ligesom foreningen Bæredygtigt Landbrug der nu er oppe på cirka 4.000 medlemmer.

- Mange medlemmer føler sig lost, fordi L&F har valgt den flinke vej. Mange vil gerne have, at organisationen kommer med stærkere markeringer, og det er derfor, Bæredygtigt Landbrug har medvind, sagde Thyge Thoustrup, Mejrup.

Det nytter ikke
Formand Kristian Gade medgav da også, at det er imponerende, at foreningen har fået så mange medlemmer.

Men han tror ikke på modellen.

- L&F har valgt en anden måde at gøre tingene på. Man får ikke resultater med brok, sagde formanden, der oplyste, at der i primærbestyrelsen arbejdes på at få et mere skarpt og markant udtryk ud fra en erkendelse af, at det tidligere ikke har været for godt, som han udtrykte det.

Samtidig slog formanden fast, at L&F spænder over hele spektret af rammevilkår for landbruget:

- Bæredygtigt Landbrug er markant overfor Grøn Vækst, og det er noget nemmere kun at slå sig ned på én sag.

Læs også