Tænk nu langsigtet i kommissionen

Formand for Landbrug & Fødevarer, Niels Jørgen Pedersen understreger, at der er ting, der ikke kan tåle at blive parkeret i Natur- og landbrugskommissionen.

Kritikere fra oppositionen i Folketinget har længe givet udtryk for, at regeringens Natur- og landbrugskommission, som skal finde bæredygtige løsninger for fremtiden for landbruget, blot er en syltekrukke.

Landbrug & Fødevares formand, Niels Jørgen Pedersen, har selv tidligere givet udtryk for bekymringen, og den er også stadig en smule til stede, her efter planen for kommissionens arbejde for nylig blev præsenteret.

Der er flere ting, som nemlig ikke kan tåle at vente til begyndelsen af 2013, hvor det er meningen, at kommissionen skal komme med sine konkrete anbefalinger. I stedet er der brug for, at der bliver taget handling her og nu, forklarer han.

- Hele den finansielle situation synes jeg, at vi har behov at få taget hånd om hurtigt. Derudover er der husdyrreguleringen, hvor jeg også godt kunne tænke mig, at der skete noget lidt hurtigere. Det, der skal diskuteres i en kommission, skal være de langsigtede løsninger. Den skal ikke bruges som en syltekrukke, siger Niels Jørgen Pedersen.

Mødtes med formand
I denne uge havde han sit første møde med manden, der har et stort ansvar for, at det hele ikke ender som en syltekrukke, nemlig formanden for Natur- og landbrugskommissionen, den tidligere SF-miljøordfører, Jørn Jespersen.

Niels Jørgen Pedersen beskriver mødet som en positiv oplevelse.

- Jeg synes, at han har en positiv indgang til det. Jeg hæfter mig ved, at han siger, at vi kan have en større produktion i Danmark. Samtidig mener han ikke, at det at få en større produktion er i konflikt med, at man gør noget ved natur og miljø. Det er positivt, og det er jo i princippet også, hvad vi har gjort i de sidste 25 år, hvor vi i landbruget har øget vores produktion, samtidig med, at vi har mindsket miljøbelastningen gevaldigt, siger Landbrug & Fødevarers formand.

Læs også