McDonalds forlanger løsgående søer

McDonalds kræver af sine amerikanske leverandører, at de ændrer produktionsform til løsgående drægtige søer. Kravet modtages positivt.

McDonalds kræver af sine amerikanske svinekødsleverandører, at de fremlægger konkrete planer for udfasning af fikserede søer, oplyser Meatingplace.

- McDonalds anser ikke drægtighedsstalde med fikserede søer som en bæredygtig produktionsform i fremtiden. Der findes alternativer, som vi synes, giver bedre velfærd for søer, siger Dan Gorsky, senior vice president for McDonalds Nordamerika Supply Chain Management.

- McDonalds ønsker dermed at se en ende på indespærring af søer i drægtighedsbokse i vores forsyningskæde, understreger han.

Smithfield godt i gang
I maj, når McDonalds har modtaget leverandørernes planer for udfasningen af boksene, vil selskabet tage stilling til sit næste skridt, oplyser Meatingplace.

- Vi er glade for at se en række af vores amerikanske leverandører allerede har besluttet sig for at indføre levedygtige alternativer til boksene. For eksempel har Smithfield Foods og Cargill gjort betydelige fremskridt på dette område. Vi bifalder både det og deres fremtidige indsats, tilføjede Dan Gorsky.

Modtages positivt
- Ændringen fra drægtighedsbokse til bedre alternativer vil forbedre velfærden for søerne og jeg er glad for at se McDonalds 's samarbejde med sine leverandører i den retning, lyder en kommentar fra forsker i dyrevelfærd Temple Grandin ifølge Meatingplace.

- Erklæringen afspejler, at den bedste proces for at opfylde skiftende forbrugerkrav sker gennem markedet og ikke gennem statslige påbud. Svineindustriens kunder udtrykker ønsker om at se ændringer i opstaldningen af grisene, og landmændene reagerer ved at ændres deres praksis til det efterspurgte. Det er en effektiv proces, som ikke kræver lovgivning, lyder det i en erklæring fra de amerikanske svineproducenter, National Pork Producers Council, NPPC.

Læs også