»Papirnusseri« før det store gravearbejde

Lokalplanen, der skal danne rammen for det kommende kreaturslagteri ved Holsted, får ikke mange kommentarer.

- Der er foreløbig kommet tre kommentarer.

Sådan lød det fra fagkoordinator ved Vejen Kommune, Jan Krarup Laursen, da fristen for at komme med indsigelser mod lokalplanen for et kommende kreaturslagteri ved Holsted lakkede mod enden.

To dage før var der kommet tre henvendelser omkring lokalplan 245, som den hedder, og der var ikke tale om indsigelser, men kommentarer. Den ene henvendelse var faktisk kommet fra netop Danish Crown, der har planer om at opføre det halv milliard kroner dyre slagteri.

På de sidste dage kan der naturligvis være kommet yderligere henvendelser, men der er intet, der tyder på, at der skal være kommet direkte indsigelser mod byggeplanerne.

Ejendom ved at blive jævnet
Hele lokalplanen med indsigelserne skal efterfølgende til politisk drøftelse i Vejen Kommune, hvor det ventes, at lokalplanen godkendes endeligt tirsdag 13. marts.

Derefter er det op til bestyrelsen i Danish Crown at komme med den endelige afgørelse om at bygge det nye storslagteri, inden de store maskiner kan komme i gang.

Der er dog allerede gang på arealet, der omfatter lokalplan 245, idet arkæologerne har været i gang et stykke tid, ligesom nedbrydningen af en mindre ejendom er godt i gang. Den har Vejen Kommune for længst købt, og nedbrydningen er startet.

Læs også