Opsang til kontrollanter

Fynsk Kødkvægs formand efterlyser mere høflighed, venlighed og vilje til samarbejde hos fødevarekontrollens medarbejdere.

- Kontrol er nok kommet for at blive. Men jeg vil gerne appellere til, at alle kontrolinstanser inklusive Fødevareregion Fyn udviser en større grad af høflighed og samarbejdsvillighed, når medarbejderne møder op for at udføre deres arbejde. De har selvfølgelig deres regler at gå efter, og regler og love skal selvfølgelig overholdes - intet er vigtigere end fødevaresikkerhed. Men ved lidt venlighed og smidighed opnås bedre resultater end ved arrogance og surhed!

Opsangen kommer fra formanden for Fynsk Kødkvæg, Flemming Hansen, Haarby, med udgangspunkt i den seneste tids heftige debat omkring fødevarekontrollen, især foranlediget af slagtermester Stefan Jensen, Vester Hæsinge.

- Vi er vist alle enige om, at vort samfund de sidste årtier har ændret sig markant, og at vi alle - såvel kødkvægfolk som slagtermestre og sikkert alle andre - har mærket, hvorledes vi bliver kontrolleret i en grad, som generer os.

I sin beretning på onsdagens årsmøde i Fynsk Kødkvæg, beklagede han, at et stort antal slagtermestre har lukket deres forretning, fordi de følte, arbejdet blev for surt og gav for lidt afkast.

Flemming Hansen pegede på, at der efterhånden er så få slagtere, som kan forarbejde kødkvægproducenternes dyr, at ingen kan være interesseret i, at flere indstiller deres forretning. I modsat fald kan det let få den konsekvens, at hjemmeslagtning bliver aktuel.

- Det er for mig at se ikke en ønskværdig situation, understregede de fynske kødkvægfolks formand. Derfor er mit budskab klart til alle, som er ansat til at kontrollere: Husk, det er mennesker, I har med at gøre og ikke arbejdsrobotter. Og husk, at venlighed ofte kan løse mange opgaver frem for konfrontation!

Læs også