Ny erhvervsforening for landbruget

En nyoprettet erhvervsforening for landbruget i Nordsjælland er den første af sin slags på Sjælland.

Gribskov Kommune fik i sidste uge en ny forening, som går under navnet Erhvervsforening Gribskov Landbrug. Medlemmerne af Nordsjællands Landboforening bliver automatisk medlem, og folk udenfor landboforeningen kan også optages.

Den nye erhvervsforening tæller fra starten næsten 300 fuldtids- og deltidslandbrug.

- Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet, fortæller en af initiativtagerne til foreningen, Hans Jørgen Albertsen.

- Denne erhvervsforeningen for landbruget et noget helt nyt, og den første her på Sjælland måske i Danmark, forklarer han til Landbrug ØST.

Bygger bro
Ifølge Hans Jørgen Albertsen har Gribskov Kommune i længere tid været en kommune, hvor man har arbejdet hårdt på at fremme landbrugserhvervet blandt andet i samspil med industri, handel og service og ikke mindst turismen.

- Med denne forening kan landbruget komme tættere på kommunen, og det vil gavne fremtidig udvikling i området. Man kan forestille sig tre niveauer, hvor Landbrug & Fødevarer befinder sig øverst, landboforeningerne tager sig af de regionale opgaver og interesser og vores forening som behandler og varetager lokal udvikling og lokale udfordringer.

- For efter amternes nedlæggelse er der blevet langt ind til kommunerne for landbefolkningen, og det er her, vi kommer ind i billedet. Jeg tror, vi kan bygger bro mellem kommunen og landmændene, og det er der brug for, siger han.

Et talerør
Hans Jørgen Albertsen tror dermed, at den nystiftede forening kan være et effektivt talerør for alle parter, og at denne stiftelse er en naturlig udvikling af det arbejde, man i området har gjort for landbruget og de øvrige erhverv.

Gribskov Kommunen kan rette henvendelse til den nye forening, og med dens erfaring og lokale kontakter kan de, ifølge Hans Jørgen Albertsen, som den største erhvervsforening i kommunen hurtigt og effektivt komme i dialog med alle jordbrugere, hvilket vil gavne alle. 

- Vi har en dygtig arbejdsgruppe, som har et tæt samarbejde med Nordsjællands Landboforening, og den kontakt er uundværlig. Nu ser vi derfor frem til mange gode og konstruktive debatter med politikere og kommunale embedsmænd. For fremover vil kommunen have et sikkert sted, hvor den kan rette henvendelse, når den skal i kontakt med landbruget, slutter initiativtageren i den nystiftede forening.

Læs også