Markant højere indtjening på vej til svineproducenterne

Især smågriseproducenterne vil øge deres indtjening i 2012, vurderer Videncentret for Landbrug. Usikkerheden er dog stor.

Svineproducenterne vil få en »væsentligt forbedret« indtjening i 2012 sammenlignet med 2010 og 2011, vurderer Videncentret for Landbrug i en ny prognose.

- Svineproducenterne er dem, det kommer til at se bedst ud for, lød det fra erhvervsøkonomisk chef i Videncentret for Landbrug, Klaus Kaiser, da prognoserne blev offentliggjort i går eftermiddags.

Årsagen er forventninger til forbedret bytteforhold, produktivitetsforbedringer samt fortsat lave renter.

Særligt smågriseproducenterne forventes at få bedre driftsresultater som følge af bedre smågrisepriser, vurderer Klaus Kaiser, der dog understreger, at prognoserne er behæftet med »ekstrem stor usikkerhed«.

For slagtesvineproducenterne ser det også fornuftigt ud. Prognosen for de to kommende kvartaler januar og april kvartal 2012 er opskrevet med henholdsvis 0,50 kroner pr. kilo og 0,25 kroner pr. kilo. Den seneste prognose fra Landbrug & Fødevarer viser en slagtesvinenotering i år på 10,11 kroner pr. kilo og en notering næste år på 10,69 kroner eksklusiv efterbetaling.

Årsagen er gode eksportmarkeder udenfor EU, blandt andet Fjernøsten og Rusland. Dette billede ventes at fortsætte i 1. halvår 2012.

Læs også