»Besætningen« af sted til idrætsdag

Fire landbrugsskoler hev en dag ud af det traditionelle skema for at kæmpe i forskellige idrætsgrene

Adskillige af landbrugets racer var repræsenteret ved landbrugsskolernes idrætsdag i Hedensted Centret. Fantasien fejlede ikke noget, og fra Grindsted Landbrugsskole deltog både en ko, en høne, et får og en gris - og naturligvis levende.

Alle var dog tobenede og fortæller tydeligt, at eleverne havde forberedt sig til den årlige idrætsdag mellem landbrugsskolerne i Gråsten, Kjærgård, Grindsted og Bygholm, hvor sidstnævnte i år havde værtskabet, og i hallerne blev der jublet og hujet til topkarakterer.

»Jeg håber, at du som deltager får en fantastisk dag med uforglemmelige oplevelser, og at du får knyttet varige venskaber på tværs af skolerne«.

Sådan skrev Kaj Aage Højgaard, forstander på Bygholm Landbrugsskole, i programmet til eleverne, og der er ingen tvivl om, at de omkring 530 deltagere fik en begivenhedsrig dag.

Fest og så skoledag
Først blev der kæmpet om sejre og pokaler i en række discipliner. Der blev bl.a. spillet fodbold, hockey, volleyball, håndbold, badminton, bordtennis, bowling og høvdingebold.

I seks timer blev der dystet og kæmpet mod hinanden, mens der om aftenen var helt andre toner. Her gjaldt det om at lære hinanden at kende på tværs af skolerne. Hallen på Bygholm dannede rammen om festen, hvor eleverne blev placeret mellem hinanden, så der var lejlighed til at lære nye at kende.

Og dagen efter idræt og festen med spisning, musik og dans - og lidt at drikke - skulle eleverne op til en traditionel skoledag, hvor bøger, tavle og lignende afløste shorts og sportssko.

Læs også