Kritik af kontrolmyndighed

Svineproducent Michael Sangild har ikke meget til overs for veterinærrejseholdet. En efter hans mening nidkær kontrol med en uoverensstemmelse kan nu koste ham tusindvis af kroner i EU-støtte.

Næste gang kontrollanterne fra veterinærrejseholdet besøger svineproducent Michael Sangild vil de nok være mindre velkomne end de var op til det seneste besøg. For her mente den sønderjyske svineproducent selv, at alt var i den skønneste orden - men det skulle vise sig at han blev klogere

Forklaringen er den simple, at kontrollanten mente, at to grise i en sygesti skulle have været aflivet. En uoverensstemmelse, Michael Sangild står uforstående overfor, da hans egen dyrlæge få dage forinden havde været på besøg og tilset grisene i sygestien.

Samtidig en uoverensstemmelse der kommer til at koste dyrt - Michael Sangild står nu til at miste tre procent af sin EU-støtte i straf.

Økologiske stivelseskartofler fylder ikke meget i den samlede danske kartoffelavl. Ikke desto mindre, kan den gå hen og blive en ret vigtig niche, der kan give hele branchen et løft.

Sådan lyder vurderingen fra Andels-Kartoffelmelsfabrikken Sønderjylland, AKS, i Toftlund, hvor man netop som niche har specialiseret sig i produktion af økologiske stivelseskartofler.

Og her tror man samtidig, at der er plads til langt mere økologi, som man samtidig vurderer kan være med til at løfte branchen generelt.

Læs også