Årets sønderjyske kalvemester fejret

Der var fokus på kalvedødelighed, da aktivitetsudvalget for jersey i Sønderjylland i går afholdt sit årlige vintermøde. Blandt andet blev en kalvemester hyldet.

Kalvedødelighed er et meget omtalt og meget diskuteret emne, og det ønskes at sænke landsgennemsnittet. Aktivitetsudvalget for jersey i Sønderjylland afholder hvert år en grillaften om sommeren, samt et årligt vintermøde og i går var der så indbudt til et vinterarrangement. Her havde man ved dette års vintermøde netop valgt at sætte ekstra fokus på kalvedødeligheden.

Arrangementet startede med et besætningsbesøg hos Carsten Asmussen i Christiansfeld.

Carsten Asmussen driver en besætning på 130 jerseykøer og han gav et indblik i, hvad de gør for at holde kalvedødeligheden nede.

Dagen afsluttede med frokost på Fjelstrup Kro, samt et oplæg om kalvedødelighed fra dyrlæge Henrik L. Martin, Videncentret og et oplæg om ungdyrdødelighed ved avlsrådgiver Sara Jessen, Viking Danmark.

Årets kalvemester
I forbindelse med den ekstra fokus på kalvedødeligheden havde man i år også valgt at lave en kåring af årets kalvemester.

Kalvemesteren kåres ud fra følgende forudsætninger: Det skal være en 95 procent renracet jersey besætning. Det skal være en kvægproducent fra Sønderjylland og så er det kalvedødeligheden fra 1-180 dage i perioden 1. oktober 2010 til 30. september 2011, der tæller. Det er naturligvis den med den laveste dødelighed der vinder og det kunne årets præmietager da også fuldt ud leve op til.

Årets vinder blev Jørgen Jørgensen, Broager. Han har i sin besætning med 66 årskøer i bindestald haft en kalvedødelighed på 0,00 procent i den valgte periode.

Jørgen Jørgensen modtog derfor et diplom og en buket blomster, da aktivitetsudvalget for jersey i Sønderjylland i går havde inviteret til møde på Fjelstrup Kro.

Andenpladsen gik til Kurt Rasmussen, Rødding og på en tredjeplads kom Arne Thomhave, Als

Læs også