Swimmingpool i gyllebeholderen

Ideerne sprudlede, da elever fra Bygholm Landbrugsskole deltog i kommunal konkurrence om innovation

- Svinestalden skal bygges om til et sted med masser af aktiviteter for de unge, og gylletanken kan så laves til swimmingpool, mens siloen benyttes til rapelling.

Sådan lyder det fra Aage Hedegaard, Vemb, og Anders Bjerre, Toftlund, da de skal give deres bud på, hvad tomme bygninger på landet kan bruges til.

Over to koncentrerede dage var de to »virksomhedselever« i gruppe med tre elever fra andet hovedforløb i gang med deres kreative sider. De erkender, at det var lidt svært at komme i gang med deres ide-udvikling, men den kom:

- Vi skulle ikke tænke på økonomi, men blot komme med ideerne, hedder det videre.

Udgangspunktet var at lave noget til glæde for de unge, men det udviklede sig til at blive ideer også for andre:

- Sådan et sted kunne være rigtig godt til utraditionel teambuilding, hvor deltagerne kunne læsse halm, kaste med roer og klatre på siloen. Her skulle virksomhederne så leje sig ind, lyder det videre fra Anders Bjerre.

Han erkender samtidig, at det vil være en dyr investering, så det er måske ikke den første tanke, der ligger for, hvis en landmand står med tomme, ubenyttede bygninger. Så vil tanken snarere gå mod at få dem revet ned, men nu er ideerne luftet.

Innovationsuge
Projektet på Bygholm Landbrugsskole var en del af den »Innovationsuge«, der blev afviklet i et samarbejde mellem Horsens Kommune og uddannelsesinstitutionerne Bygholm Landbrugsskole, Social- og Sundhedsskolen, VIA University College, Learnmark Horsens, Horsens HF Center og VUC Horsens.

Der var en førstepræmie på 10.000 kroner på højkant, og den endte ikke på landbrugsskolen. Det gjorde anden- og tredjepræmien i øvrigt heller ikke.

Læs også