Viceformand tilfreds med valgkampens forløb

Viceformand i Landbrug & Fødevarer, Henrik Frandsen, mener, at fokus på vækst og arbejdspladser har fyldt meget i valgkampen, og det er godt for landbruget. Bentazon-sagen ville han dog gerne have været foruden.

I dag kulminerer tre ugers intensiv valgkamp.

Ifølge viceformanden i Landbrug & Fødevarer, Henrik Frandsen, kan man se tilbage på tre uger hvor velfærd, vækst og arbejdspladser har fyldt en hel del.

Viceformanden fortæller, at hver morgen klokken 8 har et såkaldt valgkampsteam på Axelborg stødt hovederne sammen, hvor de har gennemgået dagens historier, og hvad der sætter dagsordenen, og hvad der skal reageres på.

- Herfra har vi været rigtig glade for, at det er vækst og velfærd, som har sat dagsordenen. Det synes jeg passer rigtig godt for landbruget, siger Henrik Frandsen, der mener, at det er områder, hvor landbruget kan sætte positivt ind, da man herfra kan bidrage til mere vækst og flere arbejdspladser til landet.

Kan arbejde med begge sider
Viceformanden fortæller, at han selv har deltaget i tre valgmøder i løbet af valgkampen i de sidste uger. De budskaber, som han har hørt fra politikerne fra alle sider, det er, at landbruget er et meget vigtigt erhverv, og det synes de også, at det skal være i fremtiden.

Henrik Frandsen nævner som eksempel en kronik, som de to SF'ere, Pia Olsen Dyhr og Ole Sohn i søndags kom med i Politiken, hvor de skriver, at de ser et stort potentiale for at eksportere både økologiske og konventionelle fødevarer.

- Det viser da, at uanset, hvad der sker efter valget, så står vi egentlig i en udmærket udgangsposition, hvor der i hvert fald er nogle, som vil prioritere landbruget, siger Henrik Frandsen, der også lover, at uanset hvem, der har magten efter i aften, så vil Landbrug & Fødevarer komme med konstruktive indspark til et kommende regeringsgrundlag.

- Vi vil naturligvis forsøge at påvirke tingene over i en retning, så det gavner et samlet landbrug. Og hvis vi forestiller os, at der kommer en rød regering til, så vil de altså også være afhængige af, at landbruget fremover er en vækstmotor i Danmark, siger han.

Henrik Frandsen, der i viceformandsvalget tidligere på året afslørede, at han er medlem af Venstre, understreger dog, at han ikke selv tror på, at valget endnu er afgjort, selvom alle meningsmålinger længe har peget på en rød valgsejr.

- Det bliver meget spændende. Selvom der længe har været en overvægt til den ene side, så har vi før set, at vælgerne overrasker på valgdagen, siger han.

Bentazon-sag ærgrer
Det har dog ikke været lutter vækst og velfærd, som har været fremme under de sidste ugers valgkamp. Landbruget har været udsat for en meget kritisk historie, og det ærgrer Henrik Frandsen. Det er sagen om sprøjtemiddelet Bentazon, som blev fundet i grundvandet, og som nu har fået socialdemokraternes miljøordfører Mette Gjerskov til at love, at det middel bliver forbudt, hvis den røde blok får magten i aften.

- Det var da lidt kedeligt, at den sag kom til at køre igen, og at Mette Gjerskov fik lov til at lufte sine frustrationer over for landbruget, siger Henrik Frandsen, der selv måtte stå frem i diverse medier for at forsvare landbruget..

- Men sådan er det som regel i en valgkamp. Der er jo nærmest også blevet tradition for, at der altid at dukker mindst en kritisk historie op om landbruget, lyder det.

Læs også