Sikrer kapital til skovejeren

Als Skovservice er et ungt firma med bred erfaring og ekspertise indenfor skovbrug omkring fældning, udkørsel og opskæring af træ samt flisning.

Skov handler ikke kun om natur og dyrevildt. Der kan også hentes mange penge i skoven til ejeren. Hvordan det gøres ved man hos Als Skovservice ved Sønderborg, hvor man har specialiseret sig indenfor skovbrug.

Fældning, udkørsel, flisning, køb af træ, skovning og formidling af afsætning. Paletten er bred hos Als Skovservice Aps, der sammen med Als Energi Aps og EC Holding Sønderborg, alle ejes og drives af Erik Gert Christensen.

Als Skovservice er seneste skud på stammen hos den bare 30-årige forretningsmand og iværksætter, der i januar i år, udskilte skov-delen, og dermed startede sit tredje selskab. Erik Gert Christensen er uddannet landmand fra Gråsten Landbrugsskole tilbage i 2003, og har arbejdet flere år indenfor landbruget, og har stadig tilknytning til erhvervet som sæsonvis vikar indenfor minkproduktion.

Men tilbage til skovbruget. For her har Erik Gert Christensen på kort tid etableret en solid virksomhed, der er i fortsat vækst - og bygger på enkle og rentable værdier:

- For mig gælder det om at skabe kapital til skovejeren. Aftalen bygger på en fast pris, hvor både skovejeren og jeg tjener på skovningen. Ofte laver vi en handel på stedet, forklarer Erik Gert Christensen, der understreger at skovejeren dermed kender hele aftalen og udbyttet på forhånd - uden grimme overraskelser eller meromkostninger undervejs. Det hele er aftalt på en fast pris med kunden, hvor der så modregnes til Als Skovservice.

Træet fældes og kævlerne går ofte til udlandet, mens tømmeret går til savværker, og en del laves til brændsel som flis. Og skovningen af de enkelte træsorter og kvaliteter planlægges omhyggeligt:

- Vi ved at det er en privat skov vi er i, og vi kan gå ind præcist på det tidspunkt der er bedst, og hvor der er bedst mulig profit i at gøre det, forklarer Erik, der tilføjer, at det indtil videre er sønderjyske skove fra 30 hektar og nedefter man opererer i - men man sagtens ville kunne klare større skovarealer.

Og det er gået godt for virksomheden. Siden opstarten i januar 2009 er der udvidet fra 3000 til 8000 kvadratmeter på adressen på Foldager 2 - 6 ved Sønderborg. Maskinparken består af en selvkørende Timberjack 1110 D, en traktor og skovvogn, minilæsser samt biler og et mobilt Woodmizer-savværk. Foruden Erik Gert Christensen selv, består arbejdsteamet af Claus Hansen og Thomas Mathiesen.

Mens Thomas er ekspert indenfor skovning og udvælgelsen af de træer der skal skoves, er Claus blandt andet ansvarlig for juletræsproduktionen.

- Det er vigtigt at udnytte kompetencerne og lade de ansatte få ansvar, forklarer Erik, der som chef er flere år yngre end sine ansatte.

- Jeg plejer at sige, at sammen kan vi vælte det hele, tilføjer Erik, mens kollegaen Claus grinende tilføjer et sjovt motto, der foreløbigt bruges internt: ”Kort fortalt, vi vælter alt!”.

Læs også