Bæredygtigt Landbrug:Det bliver bedre efter valget

Direktør Vagn Lundsteen tror på en genforhandling af Grøn Vækst, uanset den kommende regerings farve.

Danske landmænd skal glæde sig over det forestående folketingsvalg den 15. september. For det bliver nemmere at være landmand her i landet, når valget er overstået.

Det vurderer direktør i Bæredygtigt Landbrug, Vagn Lundsteen.

- Det, jeg hører i korridorerne, det er, at Grøn Vækst vil blive genforhandlet efter valget. Ingen ansvarlige politikere ønsker nemlig at gennemføre noget, der ikke er ordentligt fagligt funderet, siger han til Effektivt Landbrug.

Større forståelse
I det hele taget tror Vagn Lundsteen på, at der efter et folketingsvalg vil vise sig en større forståelse for landbruget problemer, end det er tilfældet i dag.

- Jeg er faktisk sikker på, at selv med en S-SF-regering, så vil vi se en større forståelse over for vores erhverv efter valget. Men det vil også gælde, hvis den borgerlige blok fortsætter.

- Tavlen vaskes nemlig ren efter valget, og vi kan få mere klar tale, som ikke er præget af taktik, lyder direktørens analyse.

I det hele taget tror Vagn Lundsteen på, landbruget vil opleve endnu større fokus fra politikerne efter valget.

- Vi har jo oplevet, at S har drillet landbruget, for derigennem at ramme Venstre. Det vil være fortid efter valget. I hvert fald for en tid. I kølvandet vil fokus på landbruget - tror jeg - blive konstruktivt. Jeg tror faktisk også, vi vil blive mødt med mere forståelse i relation til Grøn Vækst, vandplaner osv., slutter han.

Bæredygtigt Landbrugs stormøde i Vejen den 20. september afvikles trods folketingsvalget efter planen. Med til stormødet er landets nuværende statsminister, Lars Løkke Rasmussen (V).

- Uanset, om Lars Løkke Rasmussen er statsminister den 20. september eller ej, er han fortsat en vigtig politiker. Og stormødet er mindst ligeså aktuelt efter et folketingsvalg. For vi ønsker at sætte en ny dagsorden for debatten om fødevareproduktionen i Danmark, pointerer Vagn Lundsteen, direktør i Bæredygtigt Landbrug.

Foruden Lars Løkke Rasmussen kommer LO-formand Harald Børsting, Finansrådets direktør, Jørgen A. Howitz, NNF-formand Ole Wehlast og fødevareproducent Henning Nielsen med indlæg på stormødet, der arrangeres af Bæredygtigt Landbrug og NNF.

  

Læs også