Sydjysk reolplov på vej til Australien

Plovfabrikken Bovlund ApS i Branderup har netop produceret og afsendt en af sine store reolplove, der har fundet vej til en australsk producent af rullegræs.

Det er ikke hver dag at en danskproduceret plov finder vej til Australien. Ikke desto mindre er det præcist hvad der er sket på plovfabrikken Bovlund ApS i Branderup.

Her er en af fabrikkens store reolplove netop blevet pakket og afskibet til den vestlige del af Australien, hvor den skal sørge for at pløje og holde ukrudtet væk hos en landmand, der er producent af rullegræs.

- Pløjningen er et alternativ til gravning, forklarer medindehaver af Bovlund ApS, Bent Jensen, der tidligere på året sammen med kollegaen Christian Funk Pedersen overtog fabrikken.

Bent Jensen tilføjer, at der er tale om en 26 tommer reolharve, der pløjer op til 80 – 90 centimeter i dybden, og som fungerer ved at den skræller det øverste jordlag af og lægger det i bunden af den pløjede jord. Det var en dansker i Australien, der havde kørt med den, der blev opmærksom på reolploven og dens egenskaber.

- Det bruges meget i forbindelse med træplantning. Det gode jord kommer op og ukrudtet kommer ikke op, forklarer Bent Jensen.

Det vil tage omkring seks uger at få ploven transporteret til Australien, så den vil være fremme og klar til brug om cirka fire uger.

- Samtidig har vi sendt dele med til 100 hektar der for kunden svarer til 5 års brug, slutter Bent Jensen.

Læs også