Fra fabrik til færdigt markarbejde

Over 1100 landmænd og maskinstationsfolk så Kverneland-maskiner blive til i Kerteminde og køre i de naturskønne omgivelser på Hindsholm.

Der var trængsel på de små veje nord for Kerteminde forleden. Ikke mindre end 1100 gæster fra hele landet var nemlig på egnen for dels at se Kvernelands store program i aktion på et 10 ha areal på Hverringe Gods og dels besøge Kverneland-fabrikken i Kerteminde for at se maskinerne blive til.

- Vi er rigtig godt tilfredse med fremmødet ved denne nye form for fremvisning af vort grej. Der er forhandlere, som har arrangeret busture, ja helt fra Løkken, og i biler er der kommet folk fra alle egne, lød det fra produktchef Jørgen Sørensen, Kverneland Group Danmark A/S, mens de store jordbehandlingsredskaber og grøntmaskiner blev demonstreret én for én med Storebælt og Romsø som en smuk baggrund.

Han glæder sig også over, at der igen er øget købsinteresse for nyt maskineri.

- Når kornpriser er stiger, går planteavlere mere efter at optimere etableringen af afgrøderne. Derfor oplever vi nu eksempelvis større efterspørgsel efter såbedsharver og plove, siger produktchefen og tilføjer, at det stadig er muligt at sikre sig visse redskabstyper til det kommende efterårsarbejde.

Flere nyheder
De stort anlagte »Agro-dage« den 22. og 23. juni bød på fremvisning af flere nyheder.

Der var således danmarkspremiere på den nye Väderstad Swift harve. Harven, der er en fjedertandsharve beregnet til den øverlige bearbejdning af jorden, arbejder i ned til 15 cm dybde og kræver kun 30 hk pr. meters arbejdsbredde.

I græsområdet fremvistes Kverneland Taarup 11065 C opsamlervognen, der er bygget på den hollandske Veenhuise fabrik. Den vogn, som blev vist ved demonstrationen, var topmodellen med 65 kubikmeter stort lad. Der findes også en 55 kubikmeter stor opsamlervogn samt fire frakørselsvogne i det nye produktprogram fra Taarup Kverneland.

På marken kørte også den nye Kverneland 6520 rundballepresser med variabel ballekammer, der er udviklet på Gallignani presserfabrikken i Italien, som Kverneland for nogen tid siden købte en betydende andel af. Presseren kan fremstille rundballer i op til to meter i diameter, og er der tale om græs til wrapning, vil der typisk være tale om ballestørrelse på 130 centimeter i diameter.

Bredere butterfly
En tredje nyhed i græsprogrammet er et såkaldt »butterfly-sæt«, som fremstilles på fabrikken i Kerteminde. Nyheden består i, at frontmaskinen nu er øget i bredden fra 3,20 til 3,60 meter, således overlapningen bliver større.

Netop muligheden for at se dette Kverneland Taarup 5090 MT skårlæggersæt blive fremstillet på den nærliggende fabrik, gav »Agro-dagene« en helt speciel dimension.

Derfor blev der også studeret og spurgt intenst ved rundvisningen, inden serveringen af middagsmaden i kantinen på Kverneland Kerteminde A/S.

 

Læs også