Træarbejdet blæser derudaf

Historien bag Alstrup Skovservice A/S er helt bogstaveligt stormombrust. På den gode måde.

I 1985 købte Gert Alstrup, Vorgod, sin første maskine til skovarbejde.

- Der var en del at tage fat på, efter at landet blev ramt af den kraftige storm i efteråret 1981, siger Gert Alstrup.

Han er oprindeligt udlært tømrer, men ud over jobmulighederne var der også mere personlige årsager til, at Gert Alstrup flyttede karrierefokus fra tømrerfaget til skovene:

- Det er den der frihed, man fornemmer, når man er ude i naturen. Det kan også godt være lidt ensomt, hvilket der er mange, der ikke kan lide. Men det havde jeg ikke noget imod, forklarer Gert Alstrup, der i 14 år var underentreprenør hos Hedeselskabet ved det store projekt med at få ryddet op efter netop naturens rasen.

Nyt uvejr udvider firmaet
I 1999 skete det så igen. Decemberorkanen hærgede store dele af det sydlige Jylland, og skovarealer blev flænset. Igen opstod et stort behov for oprydning, og det blev endnu en gang Gert Alstrups springbræt til nye udfordringer.

- Denne gang var der endnu mere arbejde, så jeg udvidede medarbejderstaben med to personer og købte flere maskiner. Vi begyndte et samarbejde med Skov- og Naturstyrelsen (der i dag blot hedder Naturstyrelsen, red.), som også gjorde det muligt for os at handle med det træ, vi bearbejdede, siger Gert Alstrup.

I alle årene har Gert Alstrup sideløbende med skoventreprenørskabet sammen med sin kone og sidenhen sin søn drevet kalveproduktion på gården ved Vorgod. Men for et års tid siden indledte familien et generationsskifte med sønnen, og Gert Alstrup vil gradvist bruge mere tid på skovarbejdet. Og denne gang er det ikke drastiske vejrfænomener, der er forklaringen:

- Vi finder løbende udviklingsmuligheder indenfor skovarbejdet, og også det betyder jo, at der med tiden er kommet flere og flere opgaver, siger Gert Alstrup, der i dag har fire kolleger i virksomheden, som nu hedder Alstrup Skovservice A/S.

Blandt arbejdsopgaverne kan nævnes flishugning, træfældning til gavltømmer og naturpleje generelt, her under fjernelse af læhegn.

Maskinparken tæller fem maskiner, der hver især kan udføre flere forskellige opgaver i én arbejdsgang.

Se det i Herning
Gert Alstrup og kollegerne udstiller for første gang på Landsskuet i år, og med på standen har de blandt andet en dual-maskine, som de selv har udviklet videre på, så den, som navnet ellers antyder, kan udføre fire og ikke blot to arbejdsopgaver lige fra træfældning til flisproduktion.

Du kan få mere at vide om Alstrup Skovservice på dens stand ved Landsskuet og på alstrupskovservice.dk.

   

Læs også