Krads kritik af svinenoteringen

Svinenoteringen i Danmark stiger fra næste uge med 30 øre pr. kg. Men Effektivt Landbrugs markedskommentator, Palle Jakobsen, agrocom.dk, er langt fra imponeret. Danmark er bundprop i Europa, og dansk svinekød er ugens tilbud, lyder vurderingen.

Et kg dansk svinekød afregnes fra næste uge med 10,30 kroner - en stigning på 30 øre pr. kg.

Men det imponerer ikke Effektivt Landbrugs faste markedskommentator, Palle Jakobsen, agrocom.dk. For selvom den kommende uge byder på en dansk stigning, skal den ses i lyset af, at noteringen herhjemme har ligget fast i seks uger.

Og i samme periode er priserne øget hos konkurrenterne i udlandet.    

»For 8 uger siden kunne vi glæde os over, at prisforskellen imellem det danske og tyske svinekødsmarked var blevet udlignet. Det blev der skrevet meget om i landbrugsfagpressen dengang, men siden er det desværre gået den vej hønsene skraber med prisforskellen. De danske priser er gået op med 35 øre, men den tyske er steget med 1,20 kroner pr. kilo i samme periode, og dermed er den vante prisforskel imellem det danske og tyske marked genetableret«, skriver han i dagens markedskommentar.

Her kalder han samtidig dansk svinekød for ugens tilbud og henviser til, at der i indeværende uge er 55 øre pr. kg op til Holland på den næstsidste plads og 80 øre op til Tyskland.

Samtidig er priserne på svinebørsen i Frankfurt opadgående, hvilket betyder, at Palle Jakobsen fastholder sit bud på, at vi vil se 2011-priser, der ligger i 13/13,50 kroner basis tyske afregningspriser.    

Læs også