Minister åbnede for hanen til vådområde

Miljøminister Karen Ellemann tog det første officielle skridt til indvielsen af et minivådområde ved Odder, der skal fjerne fosfor og kvælstof fra et 100 hektar stort vådområde.

Ministeren var der, borgmesteren var der og ikke mindst flere østjyske landboformænd, da den officielle åbning af et nyanlagt minivådområde på arealer hos Rodsteenseje nær Odder fandt sted forleden.

Og miljøminister Karen Ellemann kunne lide hvad hun så i forbindelse med minivådområdet, som hun officielt skulle åbne hanen for. Et minivådområde, der fremover skal modtage drænvand fra 100 hektar dyrkningsområde og på den måde fjerne fosfor og kvælstof.

- Minivådområder har særdeles stor bevågenhed hos både landbruget som i ministerium, regering og hele folketinget, sagde Karen Ellemann i forbindelse med indvielsen, hvor hun tilføjede at en tværministeriel arbejdsgruppe, der kigger på netop fosfor og kvælstofudledning, har fokus på metoden med minivådområder.

Samtidig benyttede Karen Ellemann lejligheden til at forsvare udsættelsen af de 10.000 ton kvælstofreduktion frem mod 2027 i stedet for som først planlagt 2015, da der stadig mangles viden på området.

Samtidig ville hun ikke garanterer, at minivådområder vil blive det nye store virkemiddel i kampen mod udledning af kvælstof og fosfor – men hun håber dog at det bliver et af de effektive fremtidige virkemidler.

I forbindelse med indvielsesceremonien i Odder fik miljøministeren overrakt to hele A4-mapper med indsigelser af formanden for DLMØ, Jens Gammelgaard.

Karen Ellemann oplyste, at der er modtaget mange høringssvar fra hele landet. Høringssvar som hun vurderer man først bliver færdig med at bearbejde efter sommerferien.

Læs også